Щастлива развръзка за млада жена вчера в Пловдив. Тя роди близнаци в

...
</TD
>Щастлива развръзка за млада жена вчера в Пловдив. Тя роди близнаци в
Коментари Харесай

Говори майката, която роди в колата на път за болницата в Пловдив

Щастлива развръзка за млада жена през вчерашния ден в Пловдив. Тя роди близнаци в две разнообразни точки на града.

Първото бебе е изродено от бащата в кола, покрай гара Филипово. А гласът на второто, родителите чуват в родилното поделение на клиниката УМБАЛ " Св. Георги “, след незабавна и животоспасваща интервенция на лекарите.

" Всичко стартира като един естествен ден, само че ми изтекоха водите. След 5 минути бяхме в колата с мъжа ми и тръгнахме към болничното заведение. Беше разкопано и трябваше да обикаляме. И се случи по този начин, че едното момиченце ни се роди в колата “, описа родилката пред bTV.

С общи старания двамата съпрузи съумяват да накарат бебето да проплаче. За другото съумяват да стигнат до болничното заведение, където е направена интервенция.

Елена Гендова, която е от Раковски, благодари на екипа в УМБАЛ " Св. Георги “, който е реагирал доста бързо. 

Благодарение на бързата и съответна интервенция на началника на клиниката проф. доктор Екатерина Учикова, която е направила оперативната намеса, дружно в екип с доктор Мария Василева, доктор Крум Владов, доктор Любомира Котева, анестезиолога доктор Борис Георгиев, неонатолога доктор Райна Стоянова и целия екип, взел участие в интервенцията. Майката и бебето са в положително положение.

Проф. Учикова споделя, че обстановката е била комплицирана и е имало действителна опасност за живота на втория близнак, заради незабавната акушерска обстановка.

Близнаците са към този момент дружно под наблюдението на експертите от клиниката.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР